Denboraldiaren hasiera zoragarria!

ETORKIZUNEKO TXAPELDUNAK GENK (BEL), 2021eko maiatza - TXANDA 1

2021eko denboraldia Genken ireki zen OK Junior eta OK kategorietan zelai izugarriekin.Gaur egungo karting-eko izar guztiek euren presentzia erakutsi zuten Belgikako pistan, etorkizuneko karting-eko txapeldun izan daitezkeen eta haratago ikusteko aukera emanez!Limburg eskualdean (Belgika) dagoen Genk pistan antolatutako maila goreneko ekitaldia izan zen.Goi mailako talde eta fabrikatzaile guztiak lehen postuetarako lehian egon ziren, gaurko karting-eko talentu onenarekin.Zeru hodeitsuetatik noizean behin mehatxuak izan arren, euria ez zen inoiz tanta batzuk baino ez etorri, eta ibilbide lehorra koherentea utzi zuen ekitaldi osoan zehar.Lasterketetako hiru egun estuen ostean, koadrodun banderak Freddie Slater munduko txapeldunaren garailea aurkitu zuen OK Junior-n eta etorkizun handiko Rafael Camara OK kategorian.

Gora, Freddie Slater-ek (127) zuzendutako OK Junior-a hasteko prest dagoen pelotoi trinkoa Alex Powell (26) alboan duela sailkatze-lan nekagarrien ostean, 90 parte-hartzaileak 36 finalistara murrizteko.Eskuinean, OK Senior lasterketako podiuma Rafael Camara maila altuenean duela;finalerdietako bigarren ilaratik abiatu zen, baina lehen itzulian jada aurrea hartu zuen, 20 itzulien amaierara arte mantendu zuen.Joseph Turneyrekin bat egiten du, buruzagien ondoan mantentzen eta gero Tuukka Taponenen ohorezko lekua lortzeko.
Irudiak The RaceBox / LRN Argazkia / RGMMC – FG

Azkenean, Etorkizuneko Txapeldunen bigarren edizioa hasiko da Genken, pandemiaren ondorioz denboraldi lehiakorraren hasierako ziurgabetasunaren ostean.Txapelketa Fia Karting Europako Txapelketako lasterketen aurretik dago, gidari eta taldeei euren ibilgailuak eta pista probatzeko aukera emateko, baina berez txapelketa bihurtu nahi duena, parte-hartzaileei formatu berezi eta berritzailea eskainiz.

OK JUNIOR

OK Junior-eko 3 taldeetan, Julius Dinesenek (KSM Racing Team) harritu zuen kronometraietan lehena izan zen Alex Powell (KR Motorsport) eta Harley Keebleren (Tony Kart Racing Team) aurretik.Matteo De Palo (KR Motorsport) bigarren multzoko lehen postuan kokatu da William Macintyre (BirelArt Racing) eta Kean Nakamura Berta (Forza Racing) aurretik, baina ez du lortu lehen taldeko liderra hobetzea, hirugarren, seigarren eta bederatzigarren postuetan atzetik geratu baita. .Hirugarren multzoko Kiano Blum (TB Racing Team) harrituta geratu zen polerako itzuliko denbora izugarriarekin Lucas Fluxaren (Kidix SRL) eta Sonny Smithen (Forza Racing) aurretik, denbora orokorra 4 segundoko ehunenetan hobetuz eta pole orokorra lortuz. postua.Macintyre, De palo, Keeble, Smith, Fluxa, Al Dhaheri (Parolin Motorsport), Blum, Nakamura-Berta eta Dinesenek garaipena lortu zuten oso lehiatutako sailkapen kanporaketan, kategoriako garaile izan daitezkeen kopurua erakutsiz.Smithek goian amaitu zuen finalaurrekorako pole positionarekin, Dinesen eta Blumen aurretik.

Igandea giro aldaketa izan zen, are gehiago Juniorrentzat, Slaterren itzulera bikainarekin, aurrefinalean 8 postu lortuz goia jotzeko, Powell eta Blumen aurretik Finala aurrealdean Powell hasitakoen arteko borroka bikainak espero ziren. eta Slater, baina Freddie Slater Junior Munduko Txapeldunak azkar hartu zuen aurrea eta ez zuen inoiz atzera begiratu, Keeblek eta Smithek, berriz, lehen 3a ixteko jauzia eman zuten Powelli podiumerako lehiatu ezinik zegoen Powelli irabazita.

OK SENIOR

Andrea Kimi Antonelli (KR Motorsport) hautagai nagusietako bat izango zela espero zen, eta ez zuen hutsik egin!Bere izena zerrendaren buruan jartzen lehena izan zen Luigi Coluccio (Kosmic Racing Team) eta Tymoteusz Kucharczyk (BirelArt Racing) aurretik, baina azkar irabazi zuen polerako Arvid Lindbladek (KR Motorsport), bigarren multzoko azkarrena.Nikola Tsolov (DPK Racing) Antonelli eta Coluccioren artean sartu zen laugarren eta Rafael Camara (KR Motorsport) atzetik bosgarrenean.Arvid Lindblad ia geldiezina izan zen kanporaketa guztiak irabaziz, non bigarren sailkatu zen, Andrea Kimi Antonelli indartsua bere atzetik hirugarren postuarekin, eta Rafael Camarak hirugarren postuan sartu zuen sailkapeneko kanporaketen amaieran.

Igandeko final-aurrekoan aldaketa txiki bat izan zen, Antonelli lehen postuan zegoela, baina Joe Turneyk (Tony Kart) bigarrenera jauzi ona egin zuen eta Rafael Camarak top-3 osatu zuen, orain arteko Lindblad menderatzailea laugarrenera jaisten zela ikusita. finalaren hasiera.Azken lasterketa azkar erabaki zen Rafael Camarak asteburu osoan erakutsitako abiadura ondo aprobetxatu bezain laster, liderra salto egin eta goiz aldendu zenean.

AZTERKETA ELKARRIZKETA JAMES GEIDEL

James Geidel, RGMMCko presidentea, oso positiboa da datorren denboraldiari buruz, batez ere talde eta gidari askoren interes handiagoa pistako lasterketetara itzultzeko.“Pozik nago urtea nola hasi den ikusteak, hasiera positiboa da kartingarentzat orokorrean eta serie zirraragarri baten zain gaude, beti hobetzeko lanean."Champions"-ek hurrengo erdiko urratsa eskaintzen du dagoen hutsunea gainditzeko, are gehiago, monomake serietik datozen taldeentzat.Oso ezberdina da! Etorkizuneko Txapeldunak, denborarekin, txapelketa autonomo bat bihurtu behar du, baina oraingoz, zalantzarik gabe, FIAko ekitaldietarako prestaketa gune gisa ikusten da».

HURBILIK... FREDDIE SLATER

OK Junior taldeko Freddie Slater-eko Munduko txapeldunak erregistratutako 90 gidariren artean Etorkizuneko Txapeldunen lehen lasterketa irabaztea lortu du, nazioarte mailan onenak, fisikoki eta mentalki prestatzeko izan zuen dedikazioari esker eta, batez ere. , bere Taldearen lan profesional gogorrari esker.

1) Sailkatu ondoren, zure denborarik onena 54.212 izan zen, hau da, sailkapena baino azkarragoa izan zen;zer gertatu da?

Sailkapen labur baten ondorioz, ez nuen nire benetako abiadura erakusteko aukerarik izan eta hainbat puntutan trafikoa jo genuen.

2) Finalaurrekoan bederatzigarren postutik abiatu zinen eta bederatzi itzuli baino ez egin ondoren lidergoa hartu zenuen;nola egin duzu?

Irteera bikaina izan nuen barrutik eta banekien lasterketan azkar aurrera egin behar nuela lasterketa zabaldu aurretik.Zorionez, errekuperatzeko erritmoa izan genuen.

3) Finalean 18 itzulietan buru izan zinen erabaki handiz, garaipen harrigarria.Zer zor diozu denboraldi hasiera bikain honi?

Entrenamendu fisiko eta psikikoa lan handia egin dugu denboraldi hasiera honetan.Taldearen lan gogorrarekin batera, konbinazioa emaitzarik onenak lortzen ari da.

4) 2021ean datozen Champions of the Future ekitaldietarako estrategiarik ba al duzu asmo handiko titulu hau irabazteko?

Gidari helduagoa bihurtzen ari naizenez, badakit koherentzia gakoa dela.

Itzuli guztiak berdin gidatzea garrantzitsua da.Txapelketak irabaztea ziurtatzeko abiadurarekin eta arrisku minimoarekin egiten saiatzen naiz lasterketa.

OK Seniorren taldea hasierarako formazioan, Andrea Kimi Antonelli (233) pole positionean, Arvid Lindbland (232), Rafael Camara (228), Luigi Coluccio (211) eta Joseph Turney (247) alboan.

lasterketan, inoiz ez atzera begiratu koadrodun bandera arte.Haren atzetik borroka luzea izan zen Turney defendatzailearen eta bere taldekide Tuukka Taponen (Tony Kart) artean, nola itzuli bikaina egin eta azken faseetan aurreratzea lortu zuen bigarren postua lortzeko.Ordura arte nagusi izan ziren KRko bi taldekideek, Antonelli eta Lindblad, postu batzuk atzera egin zituzten eta laugarren eta bosgarren amaitu zuten.

PREZIOAK ETA SARIAK

Maila bakoitzeko garaikurrak, ekitaldi bakoitzean finalean amaitzen diren lehen 3 gidarientzat.

URTEKO GIDARIA

Urteko gidariaren saria 2021ean Etorkizuneko Txapeldunen ekitaldietan lehiatu ziren kategoria bakoitzeko 3 pilotu onenei emango zaie. 3 Aurrefinalak eta 3 Finalak konbinatuta kalkulatuko dira.Puntu gehien lortu dituen gidariari urteko gidari saria emango zaio.